Curve Finance vows to reimburse users after M hack

Stablecoin kredisi vermeye yönelik merkeziyetsiz bir finans (DeFi) platformu olan Curve Finance, kullanıcılarına geri ödeme yapacağını açıkladı. 

Curve Finance, 62 milyon dolarlık kayıpla sonuçlanan ihlalin ardından, kullanıcılarına geri ödeme sözü verdi.

Curve Finance tarafından yayınlanan bir gönderiye göre, devam eden soruşturmalarda ilerleme kaydedildiği ve fonların yaklaşık yüzde 79’unun başarıyla geri kazanıldığı bildirildi. Platform ayrıca, olumsuz etkilenen her kullanıcının payına düşen oranın değerlendirileceğine de dikkat çekti.

Bu değerlendirme, fonların adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamayı da amaçlıyor. Bilindiği üzere Curve Finance’teki ihlal 30 Temmuz’da meydana geldi. Meydana gelen olayda hacker’lar, Curve Finance’in Vyper geliştiricisinin sürüm geçmişindeki güvenlik açıklarından yararlandı.

Saldırının arkasındaki kişi dikkatini özellikle Vyper geliştiricisinin 0.2.15 ila 0.3.0 sürümlerine yöneltti. Hacker’ın Vyper’ın geçmiş sürümlerindeki zayıf noktaları tam olarak anladığı ortaya çıktı. Bu güvenlik açıklarının tespit edilmesi, alandaki uzmanlar tarafından da vurgulandığı üzere, önemli derecede beceri ve önemli kaynaklar da gerektiriyordu.

Öte yandan, bu girişimin hayata geçirilmeden önce titizlikle planlandığına dair spekülasyonlar da var. Vyper’a katkıda bulunan bir kişi, planın bilgisayar korsanlarının formüle etmek için aylar olmasa da muhtemelen birkaç hafta gerektirdiğine inanıyor. Ayrıca etkilenen havuzlar arasında CRV/ETH, alETH/ETH, msETH/ETH ve pETH/ETH bulunuyor. Arbitrum’daki üçlü kripto havuzunun da bu etkiye maruz kalmış olabileceğine dair artan endişelerin de gündemde olduğunu belirtmekte fayda var.

İlginizi çekebilir: Custodia Bank, Bitcoin saklama hizmeti sunma hazırlıklarında!

Son olarak hacker’a ödül olarak yüzde 10’luk bir teşvik sağlandı ve teklifin kabul edilmesi üzerine hacker, birkaç gün sonra fonları geri alma prosedürünü başlattı. Bu faaliyet, saldırının arkasındaki kişinin Alchemix Finance geliştirici cüzdanına üç farklı işlem gerçekleştirdiğini doğrulayan Etherscan verileriyle de desteklendi. Transferlerin kümülatif değeri ise 4,821 Ethereum’a (ETH), yani söz konusu tarihte 8,891,578 dolara tekabül ediyordu.

Source